Tort cu ciocolata,mascarpone si banane

de Constelatialeu in Torturi, 11 Iul 2015 | 7475 vizualizari

 

Din categoria, as manca ceva dulce, fa un tort.......acum ce nu face o leoaica pentru puisorul ei leu.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicultete zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 2 banane mari
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,mascarpone si banane:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana devin o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga faina cernuta si praful de copt, se amesteca bine. La final adaugam albusul batut spuma tare, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus. Tapetam o forma de tort in forma de inimioara, cu hartie de copt, turnam compozitia si apoi dam forma la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sirop:  Apa cu zaharul se pun pe foc sa fiarba, cand a dat in clocot se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema: Ciocolata se  pune intr-o cratita cu fundul dublu, se adauga zaharul vanilat si smantana pentru frisca,se pun la topit pe foc,nu trebuie sa atinga punctul de fierbere,can ciocolata e topita, se baga cratita la congelator pentru 1 ora. Dupa o ora se scoate din congelator si cu ajutorul mixerului mixam pana obtinem o crema in care adaugam branza mascarpone si omogenizam bine. Mai lasam la frigider 30 min.

Asamblare: Blatul racit in taiem in trei, asezam prima parte pe platou, siropam, adaugam crema, intindem uniform crema si punem rondele de banana. Peste punem a doua parte de blat,siropam,adaugam crema,banane si punem ultima parte de blat. Imbracam totul cu crema si ornam cu frisca si ciocolata topita. Se mai lasa cateva ore la frigider pana-l portionam si binenteles il mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure si mascarpone